האוצר מציע: השכר השעתי של המורים בתיכונים יהיה נמוך מאשר בבתי הספר היסודיים

האוצר מציע: השכר השעתי של המורים בתיכונים יהיה נמוך מאשר בבתי הספר היסודיים

האוצר הציע תוספת של 18% לשכר ההתחלתי של מורים בתיכון, שמשמעה שמורה בתיכון ירוויח פחות עבור כל שעת עבודה לעומת מורה בבית ספר יסודי או בחטיבה ■ ארגון המורים דורש תוספת של 30% לשכר כל מורי התיכונים ומאיים בשביתות ■ האוצר גם הציע להעביר 10% מהמורים המצטיינים לעבודה בחוזים אישיים, בשכר גבוה יותר – אך ארגון המורים מתנגד

February 26th, 16PM February 26th, 16PM ליאור דטל ארגון המורים, המייצג את המורים בבתי הספר התיכוניים, החל השבוע בשיבושים בבתי הספר במחאה על תנאי שכרם. הארגון הודיע למורים לא לצאת לפעילויות מחוץ לבתי הספר ולא לחלק ציונים במבחנים.

הבוקר (א’), הודיע יו״ר ארגון המורים רן ארז שבשבוע הבא הארגון יחל להשבית את הלימודים בתיכונים באזורים שונים בארץ ושבכוונתו להחריף את העיצומים בהמשך. ארגון המורים מייצג כ-40 אלף מורים בתיכונים, המועסקים ללא הסכם שכר מאז פברואר בשנה שעברה.

היום פירסם משרד האוצר את ההצעה שהגיש לארגון המורים. לפי ההצעה, השכר ההתחלתי של מורים בתיכונים עם תואר ראשון יגדל ל-9,800 שקל, במקום כ-8,500 שקל כיום (גידול של 18%). השכר ההתחלתי למורים עם תואר שני יגדל ל-10,677 שקל, במקום 9,320 שקל כיום (תוספת של 14.5%).

לפי ההצעה הזאת, השכר ההתחלתי עבור כל שעת עבודה של מורי התיכונים יהיה נמוך יותר מזה של המורים בבתי הספר היסודיים והחטיבות. על פי הסכם השכר שחתמה המדינה עם הסתדרות המורים, שכר המורים בבתי ספר יסודיים מסתכם ב-9,000 שקל, אבל מורים בתיכונים נדרשים לעבוד 40 שעות שבועיות, לעומת מורים בבתי הספר היסודיים ובחטיבות, שנדרשים לעבוד רק 36 שעות. קיים פער של 11% בשעות העבודה השבועיות בין סוגי המורים, לעומת פער של 9% בלבד בשכר ההתחלתי, לפי הצעת האוצר.

מלבד תוספת השכר של 1,300-1,021 שקל שהאוצר מציע למורים מתחילים, עם ותק של עד חמש שנים, האוצר הודיע שהוא מוכן לתוספת של 945-600 שקל לשכר החודשי למורים עם ותק של 10-6 שנים ותוספת של 600 שקל בחודש למורים עם ותק של עד 20 שנה. רוב המורים במערכת – עם ותק של 21 שנה ויותר – יקבלו תוספת שכר של 470-300 שקל.

מנגד, ארגון המורים הציג דרישות לתוספות שכר משמעותיות הרבה יותר: הוא דורש לתת לכל המורים תוספת שכר רוחבית של 30% בכל דרגות הוותק – גם למתחילים וגם לוותיקים ביותר. מלבד זאת, הוא דורש לקבוע שהשכר ההתחלתי של מורה עם תואר שני יהיה 12 אלף שקל – תוספת של 45%.

לפי הערכות, דרישות הארגון מסתכמות בכ-3 מיליארד שקל בסך הכל. ככל הנראה, התקציב הזה לא שוריין עבורם בתקציב המדינה שאושר ביום שישי. לעומת זאת, ההצעה של משרד האוצר למורי התיכונים מסתכמת לפי הערכות בתוספת של 1 מילארד שקל, והיא צנועה בהרבה מדרישות הארגון. במקביל, הממשלה כנראה אישרה הגדלה משמעותית של שכר המורים בבתי הספר הפרטיים החרדיים – ללא שום דרישה מצדם.

עם זאת, האוצר הציע להעביר 10% מהמורים המצטיינים לעבודה בחוזים אישיים, בשכר גבוה יותר של 32-22 אלף שקל, מחוץ להסכמי השכר, עם גמישות גבוהה יותר בפיטורים – צעד שארגון המורים מתנגד לו. בנוסף, האוצר הציע לקבוע שתוספת השכר למחנכות תהיה 1,000 שקל לפחות, במקום 600 שקל כיום, ולתת למנהלים אפשרות להעניק למורים בונוסים גמישים.

בתמורה לתוספות השכר, האוצר דורש גם לשנות את ימי החופשה בתיכונים בהתאם לאופן שבו שונו ימי החופשה בבתי הספר היסודיים ובחטיבות הביניים, לאפשר לפטר מורים בהליך מזורז, לקצץ בתוספות השכר למורים מגישים לבגרות, וכן לקצץ בתוספות השכר למורים ותיקים מעל גיל 50 (שעות גיל) ולמורות אימהות (שעות אם).

במשרד האוצר אמרו בתגובה, כי מאחר שמורי התיכונים שסיימו שירות צבאי או לאומי זכאים לקבל גם הכרה בוותק על השירות, השכר ההתחלתי שלהם בפועל יסתכם ב-9,950 שקל (פרט למורים ערבים שלא שירתו שירות צבאי או לאומי, ל.ד).

בנוסף, באוצר ציינו כי למרות שהיקף שעות העבודה השבועיות של מורי התיכונים גדול יותר מאשר שאר המורים, הם מלמדים פחות שעות הוראה בכיתות מאשר המורים ביסודיים וחלקם זכאים להפחתת שעות הוראה, כך שבפועל רוב המורים בתיכונים נמצאים פחות שעות מול הכיתה.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes