הסטארט-אפ שיתריע על תרופות לא מתאימות גייס 20 מיליון דולר

הסטארט-אפ שיתריע על תרופות לא מתאימות גייס 20 מיליון דולר

הסטארט-אפ MDI הלת’ פיתח תוכנה המבצעת אנליזות לטיפולים מרובי תרופות ומתריעה לחברות הבריאות על שילובים מסוכנים וחלופות אפשריות ■ את ההשקעה הובילה אינטל קפיטל

February 14th, 16PM February 14th, 16PM רותי לוי תגובה שלילית לתרופות מרשם היא גורם המוות הרביעי בארצות הברית – לפני מחלות ריאות, סוכרת, איידס, ותאונות דרכים. הנתון מדאיג עוד יותר משום שמחצית מהנפגעים נוטלים את התרופות הללו בדיוק כפי שהנחו אותם, והתוצאה נובעת משילובים בין תרופות למאפיינים אישיים. האם ניתן לשפר את הטיפול שהם מקבלים?

בסטארט-אפ MDI הלת’ סבורים שכן, והצליחו לשכנע את המשקיעים בכך. בחברה הודיעו היום (ג’) כי השלימו סבב גיוס הון בסך 20 מיליון דולר, בהובלת זרוע ההשקעות של אינטל.

ב-MDI פיתחו תוכנה לניהול טיפולים מרובי תרופות אצל חולים מורכבים – בעיקר חולים כרוניים – בניסיון למנוע תופעות לוואי מסוכנות. המנכ”ל, אבישי בן טובים, מסביר כי הסטארט-אפ עובד עם ארגוני בריאות בארה”ב (חברות ביטוח), שמשגרים לתוכנה שלו מידע רפואי של מאות אלפי מטופלים בסיכון. החברה בתגובה מסמנת עבורם חולים שיש להתייחס אליהם באופן פרטני.

עבור חולים אלה מוענקות המלצות שיכולות לנוע בין הפסקה או החלפת תרופה, שינוי מינון או בדיקות לניטור בשל סיכונים של המטופל. חברות הביטוח בארה”ב פועלות במובן זה בכובע של קופות החולים הישראליות. רוקחים שעובדים עבור חברות הביטוח עוברים על הדו”חות של המערכת, ומשגרים את המידע לרופאים המטפלים.

“כיום, מרשמים ניתנים לפי כללי אצבע. המורכבות הפרמקולוגית של לנתח חולים מורכבים דורשת שעות ארוכות של עבודה של רוקח קליני. מי שמקבל את השירות הזה אלה אנשים בישראל שפונים לרפואה פרטית או המעטים שקופות החולים מאתרות במדגמים שלהן”, מסביר בן טובים. “הרופאים צריכים לקרוא את כל הספרות הרלוונטית למטופל, ואת הנתונים האישיים של המטופל כדי לקבל החלטה. אנחנו הכנסנו את כל זה למחשב, ובסיוע של בינה מלאכותית מסוגלים לנתח אלפי גורמים ומשתנים. זה מאפשר לנו לומר לחברות הביטוח תוך דקות מיהם ‘הפצצות המתקתקות’ – מטופלים שאינם מקבלים טיפול מדויק”.

לדבריו, המערכת כיום מכסה את כל התרופות הנפוצות בעולם המחלות הכרוניות, והשאיפה היא להביא אותה ביום מהימים אל מחשב הרופא, כדי שיוכל לקבל את ההמלצות והדגלים האדומים עוד לפני שהוא רושם את המרשם. המודל העסקי של הסטארט-אפ הוא מכירת המערכת לארגוני בריאות, ותשלום לפי מספר המטופלים שלהם מתבצעת האנליזה.

בן טובים הקים את הסטארט-אפ ב-2019 עם יובל כלב, מנהל הטכנולוגיות; ווד”ר דורית דיל נחליאלי, המנהלת המדעית. דיל נחליאלי בנתה וניהלה את תחום הרוקחות הקלינית בקופת החולים כללית, ובין השאר הייתה אחראית על המערכות לזיהוי אינטראקציות בין תרופתיות. לאחר מכן היא הקימה את תחום ניהול הסיכונים בתרופות במשרד הבריאות (pharmacovigilance). דיל נחליאלי החזיקה גם בקליניקה פרטית של טיפול תרופתי בהתאמה אישית לחולים כרונים מורכבים.

MDI מעסיקה כיום 40 עובדים, רובם בישראל. הסבב החדש מביא את סך ההון שגייסה החברה ל-26.5 מיליון דולר. בסבב השתתפו גם מאבריק ונצ’רס והמשקיעים הקיימים בחברה – הנקו ונצ’רס, וולטק, ארק אימפקט, בסד ונצ’רס, פרש.פאנד, וג’אמפ-ספיד ונצ’רס של ריצ’רד מונטוויל, סגן נשיא בכיר לשעבר ב-Optum. יוני גרייפמן, מנהל השקעות באינטל קפיטל, יצטרף בעקבות ההשקעה לדירקטוריון MDI הלת’.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes