טסים בקרוב לתאילנד? אתם חייבים להיזהר מזה
כבר מזמן שתאילנד היא אחד היעדים המבוקשים והאהובים ביותר על התייר הישראלי: הטיסות הישירות של אל על מלאות, וישראלים רבים טסים למדינה גם עם טורקיש, אמירייטס, קתאי פסיפיק וחברות תעופה נוספות – לא סתם שבחודש שעבר לא פחות מכ-25 אלף ישראלים ביקרו בתאילנד.
• מתכננים טיסה לתאילנד? כל מה שצריך לדעת
• אחרי הדרמה: בשורה מצוינת לטסים לתאילנד
• להתארח במלונות בתאילנד ולקבל על זה כסף: כך תוכלו להתקבל
מדינת האיים הפופולרית אמנם נחשבת לגן עדן לתיירים, אך במקביל יש גם כמה דברים שחשוב להכיר לגביה שיכולים להיות קצת פחות נעימים, כמו המדוזה הקובייתית, הכבישים המסוכנים וגם נושא שפוגע בלא מעט תיירים ישראלים ותיירים מכל העולם – תשלום עבור נזקים של אופנועי הים.
רבים ממי שביקרו במדינה כבר מכירים את הנושא – תיירים רבים שוכרים אופנועי ים, יוצאים מהמים בלי שקרה משהו מיוחד ופתאום מתבקשים לשלם סכומים גבוהים מאוד, שיכולים להגיע גם לאלפי שקלים, עבור נזק שגרמו לכאורה לאופנוע הים.
בשיטוט קצר ביוטיוב, ניתן למצוא סרטונים של תיירים מכל העולם שמתעדים את התופעה, ובחיפוש מהיר בפייסבוק ניתן למצוא לא מעט פוסטים בנושא שאליהם מתלוות לא מעט תגובות של ישראלים שראו את התופעה או חוו אותה בעצמם.
חשוב להדגיש כי הדבר לא קורה כל הזמן ובכל חברה, אך לא מדובר בתופעה נדירה. מומחים לתאילנד ממליצים לחשוב פעמיים לפני ששוכרים אופנוע ים, ובמידה ועושים זאת – הם ממליצים לצלם בסרטון ארוך ומפורט את אופנוע הים לפני שיוצאים איתו, כדי שבחזרה לחוף לא יוכלו לדרוש מכם תשלום עבור נזק שכבר היה קיים.
במקביל, אם אתם מרגישים שנעקצתם, מומחים לכל הקשור בטיולים במדינה ממליצים ליצור קשר עם המשטרה המקומית ולהציג בפניהם את התיעוד שביצעתם לפני השכרת אופנוע הים.
תיעוד: כך נראה ניסיון עקיצה בתאילנד