4 אחים “בלי אלוהים” שהטילו אימה על הצפון: זו משפחת הפשע אבו לטיף

לטיף, עלאא, סלימאן ונידאל אבו לטיף נחשבים כבר שנים ליעד חם של המשטרה, ולאחד מארגוני הפשע הגדולים והחזקים בישראל. רק אחד מהם עצור – ובעלי עסקים מספרים: “דרשו סכום כסף בכל חודש, וכשלא נותנים להם – הם יורים”. כך הפכו בני המשפחה מהכפר ראמה למעצמה שמגלגלת מאות מיליוני שקלים בשנה

כבר שנים שבני משפחת הפשע אבו לטיף מטילים את אימתם על הכפר ראמה בפרט ועל כלל יישובי הצפון, גובים פרוטקשן מעסקים, אחראים למקרי רצח וירי ולסחיטה באיומים. מעת לעת נעצרים בכירים בארגון הפשע, לפעמים גם מוגש נגדם כתב אישום, אך הבוקר (יום רביעי) נראה כי המשטרה הוציאה לפועל מבצע משמעותי ראשון נגדה – על אף שרוב בכירי המשפחה לא עצורים. 

ראש המשפחה הוא האח הבכור לטיף אבו-לטיף, ושלושה מאחיו: עלאא, סלימאן ונידאל – כולם בעלי עבר פלילי, שריצו מאסרים בגין עבירות חמורות שחלקן ביטחוניות, לרבות מגע עם סוכן של חיזבאללה וסחר באמצעי לחימה. אח נוסף, לואיי, היה בעבר דמות חזקה בארגון וריצה שנתיים מאסר בגין החזקת נשק וסמים שהוברחו מלבנון, אלא שבעקבות תאונת דרכים קשה שעבר בשנת 2004 הוא לא יכול היה להמשיך בעולם הפשע, ופינה את מקומו לאחיו הבכור, לטיף.

מבין כולם, האח נידאל הוא היחיד שעצור – בגין ניסיון רצח של גבר במסעדה בכפר יאסיף בסוף חודש נובמר האחרון. הוא נלכד אחרי מצוד ממושך, כשברשותו עשרות אלפי דולרים ושקלים במזומן. עם זאת, במשטרה טענו הבוקר כי מלבד 21 החשודים שנעצרו – בהם ראש מועצה, רואי חשבון ובכירים אחרים. בין היתר נתפסו בפשיטה שעוני יוקרה, מיליון שקלים וחצי במזומן ו-31 כלי רכב, בהם 15 רכבי יוקרה. לפי החשד, המשפחה העלימה מס בשווי מיליארד שקלים – בפרשה שזכתה לכינוי “המיליארד השחור”. 

בעל עסק מהצפון אמר היום כי “כמה פעמים בני משפחת אבו לטיף סחטו אותי ואיימו עליי שאם לא אשלם בכל חודש סכום כספי, הם יפגעו בי ובבני משפחתי. זה היה מפחיד מאוד, ובמיוחד שאני יודע שהם מסוגלים לירות ולרצוח ובלי לדפוק חשבון”.

אישה אחרת מהצפון סיפרה כי עבריינים ירו על העסק של בעלה, אחרי שלא שילם פרוטקשן לחיילם של אבו לטיף. “ניסינו לדחות אותם אבל הם לא נכנעים”, אמרה. “הם המשיכו לדרוש כסף, פעם קוראים לזה דמי חסות ופעם אומרים שהם פשוט רוצים לקבל כסף בכל חודש. בעקבות האיומים האלה סגרנו את העסק במשך כמעט חודש, ולא יצאנו מהבית”. 

בעל עסק נוסף אמר שקיבל איומים בדרישה שישלם פרוטקשן עבור “שמירה” על כלים שבבעלותו. “הם רצו לקבוע את התשלום החודשי, ואמרו שאם לא אסכים החיים שלי יהיו קשים”, אמר. “אני לא אשקר. נתתי להם עבודה בשמירה כדי לשמור על החיים שלי”. 

לפי ההערכות במשטרה, משפחת הפשע של אבו לטיף מגלגלת מאות מיליוני שקלים בשנה, בין היתר באמצעות הונאות פורקס, סחיטה באיומים של דמי חסות מקבלנים, מתן הלוואות בשוק האפור, סחר בסמים ובאמצעי לחימה. הם משתפים פעולה עם ארגוני פשע בטובא-זנגריה ומרר, וגם עם ארגוני פשע ישראלים. 

המשפחה פעלה במשך שלושה עשורים עם רקורד עמוס בסכסוכים ובחיסולים בכפר ראמה שבגליל, אבל עלתה על הרדאר המשטרתי רק בשנת 2014 – כשהתערבה במלחמת החיסולים שהתנהלה באותה תקופה בנהריה בין מיכאל מור לשמואל הרוש. אבו לטיף צידדו בהרוש והעניקו לו מחסה כשהיה מבוקש על ידי המשטרה. גם את מעצר הבית שלו, ריצה הרוש אצל משפחת אבו לטיף. 

הברית הזו לא נעלמה מעיניו של מיכאל מור: אחרי שהרוש העביר למור מסר, דרישת שלום עוקצנית באמצעות הזמר דקל וקנין, שכלל לא היה מודע לכך שעבריינים עושים בו שימוש, הגיעה התגובה של מור. “כדאי לשמואל הרוש לרדת לבונקר ולהסתתר בכפרים ובהרים של החברים הערבים שלו עד להודעה חדשה. הנקמה תהיה קשה, מטענים וטילים יעופו עליו”, כתבו שליחיו של מור בפייסבוק. 

אלא שבינתיים, בזמן שמור והרוש איימו זה על זה, הארגון של אבו לטיף נחשב בעיני המשטרה לחזק ולגדול יותר מהארגונים של שניהם. בני משפחת אבו לטיף נחשבים למי ש”אין להם אלוהים”, והזרועות שלהם לפי החשד לא עוצרות בישראל.

כך למשל, לפי החשד הם הונו משקיעים במדינות המפרץ ובאירופה בסכומים שמוערכים בכמיליוני יורו. הפרשה, שנחשפה במרץ 2019, באה בעקבות בקשות לחיקורי דין ותלונות שהתקבלו באינטרפול ובמחלקה הבינלאומית בפרקליטות ובמרכזה החשד שחברי ארגון אבו לטיף פנו לאזרחים תמימים בבקשה להעביר אליהם תשלום לרכישת מטבע חוץ, תוך הבטחות ורודות ושקריות לתשואה ולרווחים גבוהים ומהירים. כשהכסף עבר, הקשר נותק והותיר את המשקיעים מרומים ונבגדים.

לאן עבר הכסף? לדברי בכיר במשטרה, הוא הוזרם לחשבונות בנק בחו”ל ומשם, כך על פי החשד, לחשבונות קש במרכזי חלפנות בישראל. בחיפוש שנערך בבתי החשודים, נתפסו בין השאר תשע מכוניות, חלקן רכבי יוקרה, וכסף מזומן בסך 180 אלף שקל. שניים מהאחים, סלימאן ועלאא, נעצרו לשבועיים ושוחררו. כמוהם 11 חשודים נוספים משורות הארגון. בחודש אוקטובר 2021 מיהר ראש הארגון לטיף אבו לטיף לברוח לטורקיה, מחשש שגם הוא ייעצר בזמן שהמשטרה ורשות המסים מתרכזות בו. חייליו בדרג הביניים פעלו כמוהו והחלו לנהל את עסקיהם מרחוק, וירדו לפחות זמנית מהארץ, במטרה להוריד פרופיל. “בסוף נגיע לכולם”, הבטיח בכיר במשטרה בחודש אפריל האחרון.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes