התפטרות ראשונה בדירקטוריון נתיבי ישראל בעקבות המינוי ההזוי של המקורב הפוליטי
התפטרות ראשונה בדירקטוריון נתיבי ישראל בעקבות המינוי ההזוי של המקורב הפוליטי
לינדה בן שושן התפטרה מדירקטוריון נתיבי ישראל, לאחר שברוב של 5 דירקטורים מול 4 מתנגדים מינה את עו”ד אלעד ברדוגו ליועמ”ש – למרות זיקתו לליכוד, ואף שדורג שלישי בלבד במכרז
February 08th, 11AM February 08th, 11AM אבי בר-אלי אשת העסקים לינדה בן שושן, לשעבר מנכ”לית דיסקונט גמל, אשר מונתה לפני כשנה לדירקטורית מטעם הציבור בחברת נתיבי ישראל הממשלתית – התפטרה אתמול (ג’) מתפקידה.
הודעת ההתפטרות נמסרה בתום דיון סוער שבסופו אישר הדירקטוריון, על חודו של קול, את מינויו של עו”ד אלעד ברדוגו לתפקיד היועץ המשפטי של החברה.
כפי שנחשף אתמול ב-TheMarker, ברדוגו הוא אחיינו של יעקב ברדוגו, איש התקשורת ומקורבו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו.
לפני כמה חודשים הודה בראיון כי פקד מצביעים לליכוד, וכי הוצע לו להתמודד בפריימריז לקראת הבחירות האחרונות. “אני רוצה להשפיע, והכנסת היא המקום להשפיע”, אמר, ושיבח את דודו על שנאבק נגד “המדינה הפרוגרסיבית, השמאלנית, פרו-ערבית ופלסטינית שצמחה לנו בשנה האחרונה”, כלשונו.
בתוך כך, נודע כי ברדוגו דורג שלישי בלבד בהליך האיתור לתפקיד. כלומר, שני מתמודדים אחרים על התפקיד זכו לציונים גבוהים משלו. בנוסף, ברדוגו ציין בהליך האיתור כי הוא משמש שותף במשרד עורכי הדין גולדפרב-זליגמן – אף שהתפטר מהמשרד לפני כמה חודשים, מה שקומם גם כן כמה מהדירקטורים.
חרף כל אלה, חמישה חברי דירקטוריון נתיבי ישראל הצביעו בעד מינויו של ברדוגו לתפקיד. מדובר ביו”ר יגאל עמדי, אף הוא איש ליכוד בעברו, אשר מונה לתפקיד בידי השרים מירי רגב ודודי אמסלם, וכן ארבעת נציגי הממשלה בדירקטוריון: יואל ליפוביצקי ומקסים נסים בוסקילה (משרד הפנים), וכן קטי מורלי ולנה גרשקוביץ (משרד התחבורה).
עם ארבעת המתנגדים למינוי נמנו שתי הדירקטוריות החיצוניות – בן שושן וגלית בן שמחון, וכן שני נציגי העובדים (אלעד מססה ואריאל חימון).
לדברי מקורבים לחברה, הדיון היה סוער ובמהלכו איימו כמה מהדירקטורים כי “אם כך מתנהלים פה הדברים – נתפטר”. יחד עם זאת, עד לרגע זה לא נשמעה כל תגובה מכיוונה של רשות החברות הממשלתיות – הרגולטור שאמון על בקרת הדירקטוריונים.
ברדוגו אמר אתמול בתגובה לטענות: “עשיתי את כל התהליך לפי הספר. הגשתי מסמכים. עברתי ראיון. אני עורך דין 20 שנה, יש לי ניסיון אדיר בתשתיות. אני לא פעיל פוליטי, אלא עורך דין מנוסה ומלומד”.
קבלן הביצוע העיקרי
יש לציין כי לתפקיד שומר הסף המשפטי נודעת חשיבות גדולה במיוחד בחברת נתיבי ישראל – היות שזו משמשת קבלן הביצוע העיקרי של משרד התחבורה, ומנהלת מדי שנה פרויקטים בכ-6 מיליארד שקל.
היועץ המשפטי אמור לבקר אלפי חוזים שעליהם חותמת החברה הממשלתית מדי שנה מול קבלנים שונים, להשגיח על מנגנון תשלומי היתר (ועדות חריגים) שהם כר פורה לשחיתות ולהדוף לחצים פוליטיים כבדים שמופעלים על החברה כמעט מדי יום במטרה להתערב ביעדי עבודתה ובתשלומיה.
נתיבי ישראל כבר התמודדה עם מינויים פוליטיים (לרבות בכיסא היועמ”ש), נכשלה וסבלה בשל כך מפרשת שחיתות קשה (2015) — שממנה עדיין לא התאוששה. במקביל, שרת התחבורה, מירי רגב, מתעתדת להעביר לידי נתיבי ישראל את ביצוע פרויקט המטרו הגרנדיוזי.