“חשבנו שזו האפוקליפסה”. בדרום טורקיה מתקשים לעכל את מימדי האסון

“חשבנו שזו האפוקליפסה”. בדרום טורקיה מתקשים לעכל את מימדי האסון

ברחבי המדינה, תושבים שניסו להימלט מאזורי האסון גרמו לפקקי ענק ובכך סיכלו את מאמצי הכוחות להגיע לאזורים מוכי הרעש. בגזיאנטפ, הרעש גרם לנזק קשה לאחד האתרים המפורסמים ביותר של העיר — הטירה ההיסטורית

February 06th, 17PM February 06th, 18PM

בעיר גזיאנטפ שבדרום טורקיה — המוקד הראשון של הרעש הקטלני שפקד את האזור — היו מי שנמלטו מבתיהם בקור ובגשם. הם ניסו להתגונן מפני רעידת האדמה במכוניותיהם, כשהאדמה הזדעזעה לפני עלות השחר. בשניות הארוכות שנראו כמו נצח, הם חיכו שהרעש יחלוף ושהשמש תעלה. אך מהר מאוד החלו החדשות הקשות לזרום לטלפונים הניידים שלהם; אדם אחד פרץ בבכי כשהבין שאחיו נלכד מתחת להריסות בניין שקרס; אחרים קיבלו בשורות על בתיהם או על בתי קרוביהם שנפגעו בצורה קשה. רבים מהפצועים פונו לבתי חולים מקומיים.

במטרופולין של גזיאנטפ מתגוררים יותר משני מיליון תושבים. מחוץ לעיר חיים עוד מיליוני פליטים סורים. לפי נתוני סוכנות האו”ם לפליטים, כ-3.6 מיליון פליטים מסוריה נמצאים בטורקיה. במדינה השכנה, הרשויות באזורים הנשלטים בידי מורדים תיארו מצב עגום. בבית חולים באידליב, אוסמה עבד אל-חמיד סיפר כי רוב השכנים שלו מתו. לדבריו, הבניין בן ארבע הקומות שבו הוא מתגורר עם משפחתו קרס בדיוק ברגע שהוא, אשתו ושלושת ילדיהם נמלטו לכיוון היציאה. דלת העץ שנפלה עליהם הגנה עליהם. “אלוהים העניק לי את החיים מחדש”, אמר.

מניין ההרוגים בטורקיה ובסוריה השכנה עומד על כ-2,300. בשעה שמאמצי החילוץ נמשכים, ומימדי האסון מתבהרים, שורה של מדינות, בהן ישראל, הציעו סיוע הומניטרי. ישראל נערכת לסייע לפצועים מסוריה, לאחר שנעתרה לפנייה בנושא מצדה של רוסיה. בשלב זה בישראל נערכים להעביר ציוד בלבד — שמיכות, תרופות וציוד חיוני נוסף — כחלק ממאמצי הסיוע. בין המדינות הנוספות שהציעו סיוע הומניטרי לטורקיה או לסוריה: בולגריה, רומניה, פורטוגל, צרפת, איטליה, הונגריה, ספרד, פולין, יוון, שוודיה, בריטניה, אוקראינה, רוסיה, הודו, איראן, אזרבייג’אן וארה”ב.

רעידות האדמה — עדכונים שוטפים

ברחבי טורקיה, התושבים שניסו להימלט מאזורי האסון גרמו לפקקי ענק, ובכך סיכלו את מאמצי כוחות החירום להגיע לאזורים מוכי הרעש. הרשויות קראו לתושבים לא לנסוע בכבישים, ומסגדים נפתחו במטרה להעניק מחסה לאנשים שנעקרו מבתיהם. בגזיאנטפ, הרעש גרם לנזק קשה לאחד האתרים המפורסמים ביותר של העיר — הטירה ההיסטורית, בת כמעט 2,000 שנה.

“חשבנו שזו האפוקליפסה”, אמרה לסוכנות הידיעות הצרפתית מליסה סלמן, בת 23, עיתונאית מקומית מהעיר הטורקית קהרמאנמרש. לדבריה, על אף שמדובר באזור פעיל מבחינה סיסמית, “מעולם לא הרגשו דבר כזה”, סיפרה בהתייחס לרעש האדמה הראשון. “אנחנו בחוץ מאז 4:30 בבוקר. הגשם לא מפסיק לרדת, אך אף אחד לא מעז להיכנס פנימה בגלל רעשי המשנה”, הסבירה.

מי שהעזו לשוב לבתים, שנראה שלא ניזוקו ברעש שהתרחש בבוקר, אולצו להתפנות כשהרעש השני הכה. טולין אקאיה, מהעיר דיארבקיר, מתגוררת בקומה העליונה של הבניין. היא סיפרה לסוכנות הידיעות הצרפתית כי הרגישה את רעש האדמה כהוגן. “ברחנו החוצה בפאניקה. זה היה כמעט באותה העוצמה של הבוקר. אני ממש מפחדת עכשיו, אני לא יכולה לחזור לדירה שלי, אני לא יודעת מה יקרה”.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes